Tři tipy pro péči o nehty. Domácí péče o nehty

Posíláte mi spoustu otázek ohledně péče o nehty. Abych byla upřímná, příliš mě to nepřekvapuje, jelikož se tu na blogu často objevují i moje ruce, které většinou vypadají dobře. Za to ale děkuji své zálibě v manikúře a efektivní péči o nehty <3

V tomto příspěvku s vámi budu sdílet mé tipy pro zajištění si krásných a uhrančivých nehtů. Chcete zjistit, jak efektivně pečovat o nehty a zajistit jim posílení a úžasný lesk? Pokud ano, rozhodně čtěte dál!

Řeknu vám tajemství.

Moje nehty dříve nebyly tak uhrančivé a krásné. Po hodně dlouhou část mého života jsem si nehty stříhala na krátko, jelikož byly křehké, jemné a lámavé. Nemohla jsem si je ani lakovat, jelikož bylo lůžko nerovnoměrné a hrubé.

To vše se změnilo, když jsem začala se zdravou výživou a s péči o potřeby mých nehtů. A přesně na tuto oblast se zaměřuje můj první tip.

TIP ČÍSLO 1. Jídlo, které jíte, má masivní dopad na stav vašich nehtů. Ujistěte se, že vaše každodenní menu zahrnuje vitaminy a minerály.

Dobře, ale…

Co jíst proto, abychom si zajistili posílené nehty? 

Obecně se má dieta příliš nezměnila. Jen jsem začala jíst více zeleniny a více celozrnných produktů. Také jsem se začala zaměřovat na ingredience jídel, která jsem často jedla tak, abych eliminovala ty nejškodlivější potraviny z mé diety. Snažím se také pít více vody, což podle mě dále pomáhá stavu mé pokožky. Vyměňte nezdravé tuky za ty pro tělo prospěšnější, které se nacházejí v olivovém a řepkovém oleji. Dalším artiklem, který mohu z celého srdce doporučit, jsou oříšky, semínka a superjídla, jakými jsou např. avokádo, chia semínka a plody goji.

Pokud by ale zdravé nehty byly výsledkem pouze vhodné diety, nepsala bych tu pro vás tak dlouhý článek! Je nutné také pochopit, jaké faktory našim nehtům škodí. Bohužel jich je spousta.

TIP ČÍSLO 2. Měli byste chránit nehty před faktory, které jim škodí.

Vypisováním škodlivých faktorů bych mohla strávit hodiny. Nemyslím si ale, že je potřeba tento článek dále prodlužovat a tak vám tu vypíši ty nejdůležitější.

Negativní vlivy na strukturu nehtu:

  • Nevhodná dieta (viz výše).
  • Kousání nehtů
  • Čistící prostředky; pokud provádíte domácí práce, noste rukavice.
  • Gelová manikúra, hlavně její nekvalifikované odstranění.
  • Příliš dlouhé koupání nehtů ve vodě (např. při koupeli).
  • Pilování vlhkých nehtů nekvalitním pilníkem.
  • Nevhodná péče o nehty.

Ráda bych teď přesměrovala vaši pozornost k poslednímu zmíněnému bodu, kterým je nevhodná péče o nehty. Z mé osobní zkušenosti vám mohu říct, že je to problém mnohých dívek. Asi budete souhlasit s tvrzením, že daleko více péče věnujeme naší pokožce a našim vlasům. Jakmile ale o nehty přestaneme pečovat, povede to k jejich lámání.

A jak proti tomu bojovat?

TIP ČÍSLO 3. Denní péče o nehty je naprostou nutností. Udržujte nehty v co nejlepším stavu užitím vhodných produktů.

Je čas na tu nejdůležitější část tohoto článku, kterou je popis vhodné péče o nehty. Jak vidíte, účinky, které vám zajistí, jsou naprosto úžasné, takže se vyplatí provádět ji správně.

Nejlepší tipy pro krásnější nehty

Kromě vyrovnané diety je stejně důležité, či dokonce mnohdy ještě důležitější, vystavovat nehty vhodné péči, což zahrnuje užívání vhodných produktů pro péči o nehty. Já osobně užívám tři hlavní produkty

  • NEHTOVÝ KONDICIONÉR, který je ve většině případů dostání jakožto průsvitný lak aplikovaný na nehtové lůžko štětečkem. Ve většině případů jsou kondicionéry efektivní, ale záleží na tom, jaké obsahují ingredience. Bohužel drogerie nabízejí spoustu kondicionérů se syntetickým složením.
  • PŘÍRODNÍ ZKRÁŠLUJÍCÍ OLEJE jsou mými nejoblíbenějšími produkty pro efektivní péči o nehty. Naštěstí jsou přírodní zkrášlující oleje snadno dostupné a můžete si je zakoupit v téměř každé drogerii. Kromě toho jsou často obohaceny o vitaminy, ale je možné užívat klasické, nezpracované a za studena lisované oleje (já osobně preferuji oleje Nanoil, kdy jsem spokojeným uživatelem mandlového oleje, který účinkuje naprosto úžasně).
  • KOSMETICKÁ MÁSLA, či obecně všechny krémové produkty. Co se aplikace týče, může jejich konzistence být problematická. Proto je neužívám příliš často. Samozřejmě můžete sáhnout po přírodních máslech, jakým je např. máslo Shea.

A to je vše, co se tipů v oblasti péče o nehty týče.

Článek bych ukončila posledním tipem, kterým je NEHTOVÁ LÁZEŇ. Tato procedura efektivně obnovuje nehty. Provádím ji dvakrát měsíčně. Jak na to?

Obnovující nehtová lázeň (krok za krokem)

Krok 1. Naplňte mísu teplou vodou.

Krok 2. Přidejte dvě lžíce olivového oleje a jednu lžíci ricinového oleje.

Krok 3. Pokud vám jde o zesvětlení nehtů, přidejte šťávu z poloviny citronu.

Krok 4. Smíchejte ingredience a namočte si nehty do výsledné směsi.

Krok 5. Nechte nehty v lázni po dobu 15 minut.

A je hotovo! 🙂

Doufám, že si díky těmto tipům zajistíte krásné nehty, které vám bude každý závidět! Pokud máte vlastní metody péče o nehty, podělte se o ně v komentářích!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články, lteré vás mohou zajímat

Here you can find the related articles with the post you have recently read.